Binnen 24 uur geholpen

Gediplomeerde bestrijders

Altijd bereikbaar

Gratis prijsindicatie

Snel ongedierte vrij

Rattenplaag

Ratten kunnen – net als muizen – veel overlast veroorzaken. Net als bij muizen zorgen ze voor knaagschade aan kabels, voorraden, etenswaar en interieur. Daarnaast verspreiden ze urine en uitwerpselen en daarmee stank, maar ook ziektes zoals de ziekte van Weil (een bacterie genaamd leptospirose). Een rattenplaag wil je dus snel bestrijden!

Er zijn twee soorten ratten waar we in Nederland het meest last van hebben: de zwarte en bruine rat. De zwarte rat komt veel voor in havengebieden. De bruine rat komt het meeste voor in steden. Hier zijn genoeg schuilplekken en voldoende eten. Denk aan niet goed afgesloten vuilcontainers, rioleringen, plekken met veel zwerfvuil, voedselopslagplaatsen.

Ratten zijn ongeveer 30 cm lang en hebben een staart van ongeveer 20 cm. Ze hebben een korte snuit en de kleur kan variëren van grijs, bruin tot zwart. Het zijn echt alleseters.

Bestrijding

Als er na inspectie wordt geconstateerd dat het om ratten gaat, controleren we hoe groot de plaag is door te monitoren met klemmen. We beginnen ook gelijk met het preventief bestrijden, zoals wering treffen en hygiëneprotocollen opstellen. Als blijkt dat er een gevaar voor volksgezondheid is, economische schade of de plaag is dusdanig groot is dan wordt er snel een plan gemaakt (in overleg met de klant) om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met lokdoosjes gif en vallen. Het risico hierbij – door bijvoorbeeld verkeerd gebruik van deze middelen – is dat het probleem niet opgelost wordt of zelfs verergert. Om te voorkomen dat de plaag zich snel uitbreidt is het zaak om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Om de rattenplaag te bestrijden heeft Verwijder de juiste kennis en middelen. Neem contact op om snel van het probleem af te komen. Na overleg over wat je zelf kan doen voeren wij de bestrijding uit. Uiteraard houden we contact of het probleem daadwerkelijk is opgelost.

Tips om deze plaag te voorkomen:

  • Keuken schoonhouden
  • Gaten en kieren (met name in winter- of koude periode) dichten
  • Voer voor huisdieren luchtdicht bewaren
  • Composthopen regelmatig controleren

Bel direct voor een afspraak!
24/7 bereikbaar voor noodsituaties